Lån

 

Denne siden i boligpenger.no er en hjelp til å finne ut hvor mye du kan låne til bolig, hvor du finner de beste lånetilbudene for boligkjøpet og hvordan du enkelt skifter bank.

 

Hvor mye kan du låne?

 

 

Ved en lånesøknad vil bankene normalt ha en formening om hvor mye man kan låne. Vurderingen kan være forskjellig fra bank til bank.

 

Bruk av lånekalkulatorer kan uansett være nyttig, slik at man har en formening om hvor mye man kan/bør få låne før man sender inn en søknad. I tillegg må man ofte vurdere eget forbruk opp mot evnen til å betjene et lån, noe lånekalkulatorer kan være nyttige for å synliggjøre.

 

Nedenfor er linker til 4 forskjellige lånekalkulatorer:

 

abcnyheter.no

 

dinside.no

 

dn.no

 

Finansportalen.no

Hvordan finne beste lånetilbud?

Mange har nok opplevd å finne drømme- boligen, men ligger litt etter med å søke lån.

I slike tilfeller er det viktigst å finne banken som behandler søknaden raskest, ikke den billigste.

Hvis banken med raskest saksbehandlings-tid ikke er den billigste, søk samtidig lån i den banken som er billigst, som kan være gjennom fagforeninger etc. Sjekk dette spesifikt med fagforeningen din.

 

Følg linkene under, så finner du de beste lånebetingelsene i markedet (ikke spesielle tilbud til fagforeninger etc):

 

dn.no

 

Finansportalen.no

 

Skifte bank?

 

Hvis du ikke er fornøyd med betingelsene i banken, ikke nøl med å be om bedre rente, spesielt hvis andre banker har bedre tilbud.

Husk at det koster sannsynligvis banken mer å skaffe en ny kunde enn å gi deg litt bedre rente.

 

Hvis det er en stund siden kjøp og/eller det er foretatt vesentlige oppgraderinger, samtidig som boligen er belånt med mer enn 60%, skaff en oppdatert verdi-vurdering og bruk den i forhandling med eksisterende og en potensiell ny bank.

 

Husk at ekstraordinær god service og fleksibillitet kan oppveie for litt høyere rente.

Utover det er det viktig å være klar over at bankene har et beinhardt forretnings,- og inntjeningsfokus, de vil i bunn og grunn tjene mest mulig penger på kundene.

Du som kunde bør ha det samme fokuset: Hyggelige ansatte og fancy nettbanker bedrer ikke økonomien din, det gjør lavere rente.

 

Her er en kalkulator som beregner kostnaden ved renteøning, men som også kan brukes til å beregne besparelse ved lavere rente:

 

dn.no

 

Her er link til fremgangsmåte for bankbytte:

 

Finansportalen.no

Copyright © All Rights Reserved